Malerplassen

OM KJØP AV VALP HOS OSS.

VALPENE HAR VOKST OPP PÅ GÅRD I HJEMMEMILJØ. GODT SOSIALISERT, TRIVELIGE VALPER,  VANT TIL KATTER.

HAR VÆRT MED PÅ MANGE BILTURER FRA 6 UKERS ALDER FOR Å FOREBYGGE BILSYKE OSV, FØR DE REISER TIL NYE HJEM. 

ETTER OVER 45 ÅRS ERFARING MED ET STØRRE ANTALL HUNDER OG FLERE TYPER/RASER mange valper og eiere, har vi helt klare meninger om hund og hundeavl. Alt handler om hva man tror og erfarer som igjen er en sannhet for seg selv, uavhengig av sannheten "i verden".

Her blir det som oftest født renraset  Eng. Cocker,  Dverg/mellom Puddel og blanding Cockapoo F1 som betyr første gangs blanding mellom eng. Cocker og liten puddel.

Vi har ingen intensjon om å lage en ny rase "Cockapoo" men kun dra nytte av hybrid effekt https://snl.no/hybridavl rett og slett pare en ren rase med en annen, i den forbindelse gir vi ikke ut noen anetavle (foreldre osv) med valpene for å forhindre videre avl til stor ergrelse for enkelte. Dette gjelder selvfølgelig ikke hunder av ren rase, disse kan også være Reg. i NKK.

Hos oss får du ikke bare levert valpen uten en grunnleggende opplæring, vi har som mål å gi fremtidig hjem kunnskap om å holde hund på en forsvarlig og god måte, samt lykkes med sin hund. Alt handler om kunnskap, kjærlig- og tålmodighet. Det blir det en liten vei å gå før mann får med seg den lille hjem fra oss, vi vil ikke ha lette løsninger på å skaffe seg en valp.

Alle som kjøper valp her må kunne gi tilsyn til den hele døgnet, om man må på jobb og ikke kan ha den med skal ikke hunden være alene, man må ha alternative løsninger som f.eks. besteforeldre, hunde-barnehage osv. Ikke ta høyde for at barn under 18 år skal ha noe tilsyn, sånn som at barna kommer hjem fra skolen så kan de lufte og se etter osv.. det har vi erfart fungerer svært sjeldent.  Hunder er flokkdyr og trives ikke alene. 

Dyrekjøpt erfaring på valpen og barnas premisser, selger vi helst ikke valper til fam. med barn under 7-8 år, om mann ikke har en god bakgrunn.

Våre valper får ikke flytte ut til nye hjem før min. fylte 10 uker.  I flere andre land har de 10-12 uker som lev. alder, dette for at valpen skal få modnes i sammen med sine søsken, valpene er overhodet ikke klare ril å reise ved 8 ukers alder, mor er jo ikke med ut så det er viktig at de er eldre en 8 uker før de reiser til nye hjem. Oppdrettere flest mener 8 ukers lev. er viktig for å sosialisere valpene, men dette er gammeldags tenkning -SOSIALISERING AV HUNDER- og tror det er så viktig å la valpene reise da de er 8 uker. Sannheten er at jobben med valper er svært enkel frem til valpene er ca 6 uker dermed betyr det jo lengre valpen er hos oppdretter jo mer jobb må oppdretter gjøre. De fleste tjener store summer på valpene og man må jo da forvente at alle er seg etisk bevist og tar valpens ve og vel først. Hvis mann synes det er  MYE  jobb å ha valper bør mann finne seg noe annet å gjøre på. Jobben er faktisk besøkene av fam. som skal ha valper og mann bør forvente at mann vil ha den nye fam. på besøk så mye som mulig for å lære de opp til å bli gode hundeeiere, en egenskap som ikke kommer av seg selv.

Vi har gjennom mange år gitt de nye eierne denne opplæringen i å holde hund som nå har blitt "lovfestet"  DEN NYE HUNDELOVEN  OG MATTILSYNETS RETNINGSLINJER FOR HOLD AV HUND LITT MER INFO. FRA MATTILSYNET 

VI ER OPPTATT AV HVORDAN DE FLESTE SKAPNINGENE PÅ JORDEN LÆRER, "KLASSISK BETINGET LÆRING"   

Derfor er det obligatorisk for  fremtidig hjem å komme på besøk minst 3-4 ganger, total 10-15 timers kurs  før valpen flytter til nytt hjem, for å sikre god opplæring av den nye fam. ( hele fam som lever i samme hus som valpen)  mange sitter inne med utdatert kunnskap som bygger på myter og synsing i samfunnet også hos mange oppdrettere.

HELST FØR MAN KOMMER PÅ BESØK HOS OSS.  

Vi har bare en og en fam. på besøk, slik at hver fam får den infoen de personlig trenger. det betyr at valpene her får besøk nesten daglig og inntil flere besøk hver dag fra fylte 4 uker. Dagelig nye mennesker og stimulering. 

De som bor innen 3-4 timers kjøretur kommer vanligvis hver annen uke frem til levering, 2 1/2-3 timer hver gang uavhengig om man har hatt hund tidligere. 

 

På hente-dagen bruker vi 3-4 timer på vanlig overleveringen (uten kaffeservering ;-) de som kommer langveis fra kommer en tur kvelden før henting.

 

MÅLET MED DISSE ORDENE ER Å FORTELLE OM DE REELLE PROBLEMENE MAN KAN OPPLEVE I DET MAN FÅR EN VALP. ADVARSLER RETT OG SLETT. DET ER LEVENDE VESEN SOM ER ET ROVDYR SOM MÅ BEHANDLES MED RESPEKT. IKKE ET DYR SOM BARE SKAL TILFREDSTILLE VÅRES BEHOV.  DEN HAR MANGE BEHOV SOM VI MÅ TILFREDSTILLE, MANGE GANGER PASSER IKKE DETTE INN I VÅR HVERDAG. FINNES IKKE ALFA HUNDER BARE ET ØNSKE OM Å VÆRE EN FLOKK SOM HAR GODT SAMHOLD OG SOM RESPEKTERER HVERANDRE.  HANDLER OM KUNNSKAP I HUNDE- OG MENNESKEADFERD.

Det finnes ikke barnevennlige hunder, men det finnes hundevennlige barn. Alt handler om kunnskap og læring, hos menneskene.

KJØP AV VALP HOS OSS INKL. ALT DETTE se bilde under tekst

5 Hunde bøker 

Ringperm m innholdsrikt info. på ca 40 A4 sider. 

Hellseattest

Id-chip

Eu-pass

Mat og vannskål

Reisebur/flybag

Teppe

Seng m/pute

Non-stop Sele, hals m/tlf.nr og leie- bånd

Non-stop regn el vinterdekken

15 m lang line

Millers Neglesaks

Rose Line Pote saks

Rose Line Effilering/Tynne saks

Rose Line Klippe saks

Sakse etui

Lawrans Karde (lett)

Stål Barte kam

Mars coat King (karde)

Shampoo Bio-groom

Tannkrem

Provit vom 14  kg 

Happy dog  10 kg  

Kjøttbein  1 kg ( rå, reinsdyr))

Selolje

Animalske tørkede godbiter/ben osv (5 l spann)

Provit  Go`biten 5 div poser

Leker 2-3 stk

Buster ActivityMat

Kong classic 

Utstyrs sekk

(Verdi utstyr/mat innkjøpspris 8000,- inkl mva ca utsalgspris butikk 13-15000,-) 

4 besøk total varighet ca12-15 t 

(hilse på/undervisning i valpens/hundens utvikling osv).

Med valpen følger denne obligatorisk innholdsrike pakken, dette for å sikre en så skånsom overgang i det nye hjemmet som mulig, samt at dere får så rimelig utstyr som  mulig.

Prisen er 30000,- inkl mva. i tillegg kommer denne innholdsrike valpe pakken.

Vi følger Norsk kjøpslov og alle valpe-kjøperne må sette seg inn hundens adferd og  instinkter,  noe vi hjelper til med. Alle dyreeiere plikter i følge Norsk lov om dyrevelferd å følge forskrifter.

Med forbehold om endring.

Vi har i tillegg en liten hundeutstyr butikk.

Med forbehold om endring i valpepakken.

(C) Miwok Kennel og Hundecervice
Nordmoveien 131, 3534 Sokna

48001723  
e-post: miwok.kennel@gmail.com